Futis-Liigan kasvatti Leo Kyllönen sekä Taha Özcelik sopimukseen edustusjoukkueen kanssa!

12.02.2021

_N0D0007.jpg

Taha Özcelik Ilves/2:n paidassa viime kaudella FC Jazz -ottelussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Miesten edustusjoukkue on solminut sopimukset nuorten Taha Özcelikin, Leo Kyllösen sekä FC Interistä siirtyvän Linus Rönnbergin kanssa.

Özcelik pelasi hienosti viime kaudella Ilves/2:n riveissä ja Kyllönen puolestaan ehti debytoimaan jo edustusjoukkueen avauskokoonpanossa Suomen Cupin ottelussa KuPSia vastaan. Alla kahden Ilves-nuoren haastattelut.

Taha Özcelik

20-vuotiaan Taha Özcelikin kehitys on edennyt siihen pisteeseen, että sopimus edustusjoukkueen kanssa tuli ajankohtaiseksi. Tahan sopimus kattaa kauden 2021 ja lisäksi se sisältää option kaudesta 2022. Nuorukainen kokee Ilveksen maan parhaaksi seuraksi kehittyä kohti kansainvälisiä kenttiä. Hänen viereltään onkin pelaajia siirtynyt lähiaikoina sekä Ranskaan että Tanskaan, samaa polkua myös Taha toivoo pääsevänsä kulkemaan.

Tahan kehityskäyrä on kokenut viime vuosina kovia loukkaantumisien myötä, mutta nyt nuorukainen on valmis jälleen ottamaan uuden askeleen matkallaan.

”Tuntuu todelta hyvältä päästä ottamaan jälleen yksi askel eteenpäin jalkapalloilijan uralla. Minulla oli tavoitteena päästä edustukseen mukaan jo hiukan aikaisemminkin, mutta pikku loukkaantumiset ovat sitä hiukan viivästyttäneet. Parempi kuitenkin myöhään kuin milloinkaan. Nytkin kuntoudun joulukuussa tulleesta pikku vammasta, mutta olen mukana jo joukkueen harjoittelussa.”

Taha on tamperelaisen jalkapalloilun kasvatti, joka 13-vuotiaana vaihtoi TPV:n punavalkoisista Ilveksen keltavihreisiin asuihin.

”Olen aloittanut suhteellisen myöhään pelaamisen joukkueissa. Taisin olla 9-vuotias, kun aloitin TPV:n riveissä. Aika nopeasti, eli 13- vuotiaana, siirryin Ilvekseen. Siitä kehitykseni oikeastaan kunnolla lähtikin eteenpäin. Harjoituksissa on junioreista asti ollut kova tempo sekä vaatimustaso. Valmentajat ovat olleet joka joukkueessa ammattitaitoisia ja auttaneet minua eteenpäin.”

Nuori mies haastaa nykyiset keskikentän pelaajat, ainakin ominaisuudet ovat hänellä kunnossa.

”Pallokontrolli, suojaaminen sekä syöttäminen, siinä isoimmat vahvuuteni. Olen oikeastaan aina pelannut keskilinjalla, topparista aina kymppipaikkaan asti. Koen tuon keskikentän olevan itselleni se parhain rooli. Se, olenko pohjalla vai ylempänä, ei niin kauheasti merkitse. Pelaamista on saatava vieläkin nopeammaksi, sillä Veikkausliigassa tilaa ja aikaa on paljon vähemmän kuin Kakkosessa. Siinä se suurin kehittämisen kohde oikeastaan on.”

Taha tiedostaa kilpailun olevan Ilveksessä kovaa. Kausi saattaa alkaa Kakkosessa, mutta se ei nuorta miestä haittaa.

”On luonnollista aloittaa tämänkin kauden pelit Kakkosessa, siellä saa kuitenkin niitä tärkeitä peliminuutteja. Onhan nyt nähty pari hyvää esimerkkiä, että Kakkosessakin voi kehittyä ihan kansainväliselle tasolle.”

Halu päästä näyttämään taidot Veikkausliigassa on Tahalla kova. Hänellä on myös kunnianhimoiset tavoitteet uralleen, ammattilaisuus ulkomaille kiinnostaa häntäkin.

”Tavoitteena on päästä pelaamaan Veikkausliigassa ja näyttää omat taitoni liigatasolla. Tietysti se vaatii hyviä pelejä Kakkosessa ja sitä kautta ansaita näyttömahdollisuus ylempänä. Pitkässä tähtäimessä on päästä ulkomaille pelaamaan, siinä suhteessa olen kyllä juuri oikeassa seurassa. Ilves on nyt näyttänyt, että täällä pelaaja pystyy kehittymään.”

Myös Taha haluaa välillä saada ajatukset pois jalkapalloilusta. Hänellä onkin siihen oiva keino.

”Itselle paras tapa rentoutua on käydä kaverin kanssa ensin salilla ja sitten siirtyä hierontatuoleihin istumaan ja siinä vaan chillailla ja puhua mukavia.”

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

4Z5A6942.jpg

Leo Kyllönen edustusjoukkueen paidassa Suomen Cupin ottelussa. Kuva: Jimi Soinila.

Leo Kyllönen

17-vuotias keskikenttäpelaaja Leo Kyllönen allekirjoitti 1 + 2 -vuotisen sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Talvikauden joukkueen mukana harjoitellut lahjakas nuorukainen vakuutti valmennusjohdon otteillaan, joten jälleen yksi Ilves-junioripolun läpikäynyt pelaaja pääsee toteuttamaan unelmaansa.

Ilves nosti talvikauden harjoituksiin useampia lahjakkaita nuoria pelaajia, joista muutama palkittiin hyvistä esityksistä sopimuksella edustusjoukkueen kanssa. Yksi heistä on 17-vuotias keskikentällä niin keskellä kuin laidassakin pelaava Leo Kyllönen, joka viime kesänä oli voittamassa Ilveksen riveissä A-nuorten Suomen mestaruutta. Nuori mies kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueeseen.

”Pikkupojasta asti olen unelmoinut pelaamisesta Ilveksen edustusjoukkueessa, joten todella hienot fiilikset on saada se unelma toteutumaan. Kovasti olen sen eteen töitä tehnyt, hienoa että kova työ on tuottanut tulosta. Sopimus tuli oikeastaan juuri siinä vaiheessa, mitä olin suunnitellutkin. Tässä vaiheessahan lahjakkaimmat pelaajat yleensäkin sopimuksen saavat.”

Leo aloitti jalkapallon pelaamisen Suomen suurimassa jalkapallon korttelisarjassa Ilves Futis-Liigassa.

”Olin varmaan neljän tai viiden vanha, kun aloitin Futis-Liigassa Ilveksen Siivikkalan joukkueessa. Olen todellakin koko keltavihreän junioripolun läpikäynyt pelaaja ja olen siitä erittäin ylpeä.”

Nuorukainen kokee ihanteellisena Ilveksen joustavan yhteistyön eri joukkueiden välillä. Oma kehitysjoukkue samassa kaupungissa mahdollistaa loistavan mahdollisuuden kehittyä ja saada varsinkin peliminuutteja.

”Se on erittäin tärkeää, että Ilveksessä on niin toimiva yhteistyö eri joukkueiden välillä. Varsinkin nyt, kun minullekin varmaankin kertyy pelejä myös Kakkosessa. Helpottaa todella paljon, kun yhteistyöjoukkue on samassa kaupungissa ja vielä samassa seurassa. Kakkosen joukkue on erittäin laadukkaasti valmennettu joukkue, joten kehitystä tapahtuu, vaikka pelaisikin siellä. On meille nuorille pelaajille tärkeää saada minuutteja ja vastuuta Kakkosessa, jotta olemme valmiita siirtymään edustusjoukkueen peleihin.”

Vaikka yksi lapsuuden unelma Leolla nyt toteutuukin, on seuraava jo mielessä. Viime aikoina julkaistut siirtouutiset Lauri Ala-MyllymäestäNaatan Skytästä sekä Maksim Stjopinista nostaa unelmaa omasta kansainvälisestä urasta.

”Ulkomaan kentille minäkin tähtään, joten samaa polkua on tarkoitus Laurin, Naatin ja Maksimin perässä kulkea. Ilves on tällä hetkellä paras paikka Suomessa nuorelle pelaajalle kehittyä ja päästä ulkomaille. Tietysti se vaatii pelaajaltakin paljon eli ei se pelkästään mukana roikkumisella tapahdu.”

Leo tietää fiksuna pelaajana myös omat vahvuutensa sekä kehityskohtansa.

”Pelin ymmärtäminen on vahvuuteni sekä useamman pelipaikan pelaaminen. Myös pallollinen pelaaminen lukeutuu vahvuuksiini, kuljettaminen, syöttäminen ja haastaminen. Tavoitteena on kasvaminen aikuisten peleihin, saada kokemuksen kautta itseluottamusta ja varmuutta pelata omilla vahvuuksillani.”

Omaa tulevan kauden rooliaan hän näkee nousujohteisena polkuna Kakkosen kautta Veikkausliigaan.

”Varmaan alussa tulee pelattua paljon Kakkosessa, joten tavoitteena on siellä saada isoja minuutteja ja kehittää itseäni, jotta loppukaudesta niitä minuutteja tulisi sitten Veikkausliigassa.

Jalkapalloon panostaminen on Leolle iso ja tärkeä juttu, mutta välillä on hyvä jättää arkihuolet sivuun ja tehdä jotain ihan muuta.”

”Olen nyt hiljalleen aloitellut itsekseni kitaran soittamista, en siis käy missään tunneilla. Se vaatii niin paljon keskittymistä, että se vie helposti jalkapallon ja muun arjen pois mielestä. Se on mukavaa touhua ja alkaa jo hiljalleen sujumaankin.”

HYVÄ POJAT!

04.03.2021Kaksi Ilves jalkapallon valmentajaa sai TUES-apurahaa - lue apurahan saaneen Jari Saarisen kommentit!
25.02.2021Hyvänä toisen asteen hakuvaihtoehtona TFA - haastateltavina TFA:ssa mukana olevat Hilkka Koskinen & Sofia Laine
22.02.2021Kotoutumishanke saa jatkoa Ilveksessä
18.02.2021Ilves jalkapallon helmikuun Kuukauden vapaaehtoinen on Mikko Tepsa!
12.02.2021Ilves Futis-Liigassa mukana vaahtosammuttimen kokoisesta mopoikäiseksi - Atalan C-tyttöjen tarinaa
12.02.2021Futis-Liigan kasvatti Leo Kyllönen sekä Taha Özcelik sopimukseen edustusjoukkueen kanssa!
09.02.2021Palloliitto jakoi menneenä viikonloppuna viime vuoden alueellisia palkintoja - Valkeala, Skyttä, Määttä, Lehtonen & Priha palkinnonsaajien joukossa!
04.02.2021Maksim Stjopin siirtyy tanskalaiseen FC Nordsjaellandiin!
03.02.2021Ilves 90 -juhlavuosi
02.02.2021Futis-Liigan kasvatti Naatan Skyttä siirtyy ranskalaisen Toulouse FC:n riveihin - tsemppiä matkaan ''Naatti''!

Siirry arkistoon »