Ilves järjestää lapsi-vanhempi toimintaa laajasti ympäri Tamperetta - 'täällä saa liikkua, leikkiä, nauraa ja nähdä kavereita'

29.07.2020

LV1.jpg

Vastuuohjaaja Tiia Rajala Lielahden kentällä.

Ilves Futis-Liigan järjestämää lapsi-vanhempi toimintaa on jatkunut nyt jo muutaman vuoden ajan. Lapsi-vanhempi ryhmät ovat matalan kynnyksen toimintaa, joka on tarkoitettu 3-4 vuotiaille lapsille. Tämän jälkeen pelaaja voi jatkaa keltavihreää pelaajapolkua 5-vuotiaana Suomen suurimman kortteliliigan, Ilves Futis-Liigan parissa. Toiminta onkin ”huippusuosittua” kertoo Tiia Rajala, joka on vastuuohjaajana toiminnassa. ”Mulla on kolmena iltana ryhmiä ja yhtenä iltana on tosiaan kaksi eri ryhmää”, hän kertoo.

Missä kaikkialla toimintaa järjestetään?

”Maanantaisin on toimintaa Tapiolanpuistossa Kissanmaalla ja Vuoreksen koululla, tiistaisin Pirkkalassa ja Vehmaisissa Juvelanpuistossa, keskiviikkoisin Hervannan Laattapuistossa ja torstaisin Lielahdessa sekä Siivikkalassa. Eli toimintaa on mukavasti maanantaista torstaihin”, Rajala kertoo.

Ensimmäistä kesää vastuuohjaajana toimiva Rajala on pitänyt toiminnasta paljon. ”Olen kyllä tykännyt ihan tosi paljon. Lapset ovat niin aitoja ja innokkaita, niin tykkään kovasti työskennellä heidän kanssaan!”

Ovatko lapset ja vanhemmat löytäneet toiminnan myös tänä kesänä?

”Porukkaa on ollut hyvin mukana, tietysti aina vähän on lomamenoja ja muuta, mutta sanotaan että parikymmentä lapsi-vanhempi paria. Joissain paikoissa on tietysti vähän enemmän ja joissain vähemmän, mutta hyvä määrä.

Koronahässäkän takia jouduttiin vähän pienentämään ryhmiä, eli se 22 on oikeastaan maksimi, mikä otetaan ryhmään mukaan. Sillä tavalla, että olisi se alle 50 ihmistä yhtä aikaa kentällä. Mutta on ollut kyllä suosittua”, vastuuohjaaja tietää kertoa.

Ketä muita toiminnassa on mukana Rajalan lisäksi?

”Lisäksi mukana on Ylikosken Laura, joka vetää ryhmiä Juvelanpuistossa sekä Vuoreksen koululla. Ja Pirkkalassa on sitten omat vetäjät Emmi ja Jenni, jotka on pyörittänyt sitä hommaa jo pari vuotta siellä.”

Mitä asioita lapsi-vanhempi toiminnassa tehdään ja mikä on lapsille itselleen mieleen?

”Harjoitteiden osalta meillä on sellainen tietty kaava, mutta saadaan itse päättää, että mitä tehdään. Ei ole mitään tiettyä juttua, mitä pitäisi noudattaa, ainakin mulla on sellainen tietty kaava, mitä aina toteutan harjoituksissa.

Esimerkiksi Laura kun on ollut mukana jo muutaman vuoden, niin hänellä on ne omat jutut, mitkä toimii”, Rajala sanoo.

”Tuntuu kyllä, että lapset tykkää ja innostuu aikalailla kaikesta! Tietysti maalinteko ja kaikki leikit, mutta ei ole ainakaan vielä tullut sellaista vastaan, mistä lapset ei tykkäisi. Ryhmien tavoitteena onkin innostaa ja tutustuttaa lapsi jalkapalloon erilaisten leikkien ja harjoitteiden avulla. Mutta ei tule kyllä mitään mieleen, mistä lapset EI sitten tykkäisi”, hän sanoo.

Miksi kannattaa lähteä kokeilemaan lapsi-vanhempi toimintaa?

”Ehdottomasti kannattaa tulla ainakin kokeilemaan, koska täällä saa viettää huippuaikaa oman lapsen kanssa ja ryhmissä on paljon saman ikäisiä kavereita. Tosi moni lapsi on ollut ’hei, mä tiedän kuka toi on’ ja sillä tavalla myös lapset pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Kyllä mullakin on aina tuntien jälkeen poskilihakset kipeänä, kun on saanut nauraa ja hymyillä niin paljon. Täällä on vain yksinkertaisesti ihan tosi mukavaa, ehdottomasti kannattaa ainakin tulla koettamaan. Täällä saa liikkua, leikkiä, nauraa ja nähdä kavereita”, Rajala hehkuttaa.

Loppusanat

”Tänne kun tulee mukaan, niin saa treenit, pelipallon, pelipaidan omalla nimellä ja mukavia hetkiä! Kesällä on nyt kymmenen kertaa yhteensä ja viisi kertaa on vielä jäljellä”, hän päättää.

Lapsi-vanhempi toiminta jatkuu kesän aikana elokuun loppuun saakka ja toiminnan on tarkoitus alkaa taas syksyn aikana. Syksyn lapsi-vanhempi toiminnasta ja alkamisajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

LV7.jpg

Lapsi-vanhempi toiminta saattaa olla vauhdikkaampaa kuin moni osaisi kuvitellakaan.

03.08.2020Silja-turnaus 2020 kuvagalleria - keltavihreää tykitystä oranssin ja punaisen sävyillä
02.08.2020Talvitoiminnan ja taitokoulujen esite julkaistu, yli 500 harrastuspaikkaa tarjolla
29.07.2020Ilves järjestää lapsi-vanhempi toimintaa laajasti ympäri Tamperetta - 'täällä saa liikkua, leikkiä, nauraa ja nähdä kavereita'
22.07.2020Ilves jalkapallon heinäkuun Kuukauden vapaaehtoinen - Merja Hakala
16.07.2020Poikain Parhaat käsidesi - tamperelainen firma on tehnyt lahjoituksillaan paljon hyvää
02.07.2020Maalivahtileirin kuvagalleria
01.07.2020F5- ja F6-junnujen ensimmäinen peli-ilta - vilskettä ja vipellystä
26.06.2020Ilves jalkapallon kesäkuun Kuukauden vapaaehtoinen - Jari Kalliomäki
18.06.2020Maalivahtileiri Kaupin urheilupuistossa 1.-2. heinäkuuta
17.06.2020Lapsi vanhempi ryhmiin vielä muutama paikka vapaana

Siirry arkistoon »