Inside Ilves: Futis-Liigan Tero Keinäsellä starttaa jo 24. kausi aluepäällikkönä

02.04.2019

Ilves Futis-Liigan aluepäälliköt ovat tyypillisesti hääränneet juniorijalkapallon parissa jo pitkän tovin, eikä Pohjoisen Tero Keinänen tee poikkeusta. Hänen taipaleensa alkoi jo vuonna 1992, kun oman lapsen joukkue tarvitsi valmentajaa. Ja tuttuun tapaan: sille tielle on jääty. Jo 1993 hänestä tuli valmentamisen ohella yhdyshenkilö, ja 1996 hän aloitti ensi kertaa aluevalmentajana. Välissä oli nopea visiitti myös jääkiekon puolelle. Muutoin Teron aika menee vaimon ja kahden belgianpaimenkoiran kanssa, omaa yritystä pyörittäessä.

Tänä päivänä Keinänen muutaman välivuoden jälkeen myös valmentaa – ei ole sattumaa, että paluu valmentajaksi osui yksiin sen kanssa, kun oma lapsenlapsi aloitti pelaamisen. Varsinainen futisperhe siis tämäkin! Valmentamista Tero kehuu kiintoisaksi. ”Itse olen valmentajana ennen kaikkea reilu: vaativa, mutta myös kannustava ja kehuva”, hän kertoo.

Ilves-valmentamisen hän sanoo ottaneen suuria kehitysaskeleita aikana, jona hän on ollut mukana, ja sehän ei ole yhteensä kuin vaatimattomat 27 kautta. Konkreettiseksi asiaksi Tero mainitsee erityisesti koulutukset ja vastaavat, joista on valmentajille paljon iloa. Hän kokee myös, että jalkapallon parissa voi edetä pitkällekin, jos vaan kiinnostus ja intohimo riittää.

Hän mainitsee valmentamisen seuran vahvuudeksi myös aikuisten edustustasolla, joissa hän seuraa Ilveksen otteita erityisesti Tammelassa ja Hakametsässä, jalkapallon ja jääkiekon osalta. ”Hyvin johdettu valmennus pienistä ikäluokista pitäen auttaa omavaraisuuden saavuttamisessa eli siinä, että tulee paljon hyviä omia pelaajia”, hän kiteyttää.

Myös Futis-Liigassa näkyy kehitys

Vertailukohtia Terolla todellakin löytyy, ja hän näkee suuren edistyksen myös Futis-Liigan olosuhteissa, joista hän nostaa jalustalle erityisesti peli-iltakonseptin.  Toisaalta hän joutuu kesäisin kokemaan myös yhden valitettavan ”resurssirealiteetin”: sen, että Pohjoisen alueella ei ole käytössä tekonurmea ainakaan toistaiseksi.

Muistoja Futis-Liigasta on kertynyt ymmärrettävästi niin mittava määrä, että Keinänen ei kykene nostamaan yhtä ylitse muiden. Toisaalta voi olla myös niin, että noin monen työntäyteisen kauden jälkeen riemun aiheeksi riittävät perusasiat: lasten iloiset naamat onnistuneiden harjoitusten jälkeen.

insideilves.png
Tutustu muihin Inside Ilves -juttuihin tästä!

24.04.2019Ilves kouluttaa!
19.04.2019 14:59Särkänniemi kutsuu kaikki Tampereen alakoululaiset Ilves-FC Lahti otteluun pe 26.4.
13.04.2019Jani Korpela ja Kari-isä matkalla futsalin huipulle - Suomi ja Espanja vastakkain viikonloppuna
12.04.2019 11:00Ilves järjestää koulujenvälisen jalkapalloturnauksen 23.-26.4. Kaupissa
11.04.2019Jouko Turunen nimetty seurayhteisön koulutuskoordinaattoriksi
09.04.2019Inside Ilves: Lännen aluepäällikkö Marianne Myllymaa hakee Futis-Liigasta uusia ystäviä ja vastapainoa päivätyölle
02.04.2019Inside Ilves: Futis-Liigan Tero Keinäsellä starttaa jo 24. kausi aluepäällikkönä
22.03.2019Inside Ilves: Kotilaisten jalkapalloperheen Timo-isä pyrkii kehitykseen
14.03.2019Inside Ilves: Etelän aluepäällikkö Henri Karhunen löysi kipinän vanhaan harrastukseen uudelleen
11.03.2019Pitkän linjan yhteistyökumppani ylpeänä yhteistyöstä: K-Citymarket Turtola

Siirry arkistoon »