Koulutukset

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia - ellei toisin mainita - Ilveksen valmentajille ja toimihenkilöille. Tältä sivulta löydät ilmoittautumislinkit valmentaja-, joukkueenjohtaja-, pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutuksiin.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täältä. Otamme yhteyttä sinuun. Kiitos avustasi, koulutamme ja avustamme kaikkiin tehtäviin.

Lisätietoja koulutuksista: markus.paananen(at)ilves.fi, 040-7376000

          

VALMENTAJAKOULUTUKSET

Ilves järjestää Palloliiton lasten- ja nuortenvaiheen valmentakoulutukset seuran sisäisesti. Koulutukset ovat kohdennettu kaikille Ilveksen ja Ilveksen yhteistyöseurojen valmentajille. Myös muista seuroista voidaan ottaa koulutuksiin valmentajia, jos koulutuksissa on tilaa. Jos olet kiinnostunut koulutuksista, ota rohkeasti yhteyttä. Tietoa lisää alla.

UEFA B ja sitä korkeammista valmentajakoulutuksista tietoa lisää Palloliiton sivustoilta TÄSTÄ

Ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

E-tason valmentajakoulutus (6h)

Palloliiton koulutusjärjestelmän uudistuksen myötä E-taso ei ole enää virallinen koulutusmuoto kaudella 2019. Ilves Futis-Liiga järjestää kuitenkin valmennuksen yhden illan tutusmiskurssin kaikille valmennuksesta kiinnostuneille. 


Alustavat päivät valmennuksen tutustumiskurssi(E-taso) valmentajakoulutuksiin 2019, ilmoittaudu tästä:

  • to 25.4.2019 klo 17-22
  • ke 8.5.2019   klo 17-22  (8v8 pelimuoto painotus)
  • ke 15.5.2019 klo 17-22 (5v5 pelimuoto painotus)

Teoriaosuus pidetään Ilveksen toimistolla (Rieväkatu 12), kenttä ja ohjelma vahvistetaan sähköpostitse kutsukirjeessä noin viikkoa ennen koulutustapahtumaa.

Koulutuksessa käydään  Ilveksen painotukset E- ja F(D) -junioreiden valmentamiseen sekä 5v5 ja 8v8 pelimuotoihin. Koulutus sisältää kouluttajien malliharjoituksen, teorian ja koulutettavien malliharjoituksen. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet ja ulkoliikuntavarusteet (nappikset jos on).

Koulutus on ensimmäinen valmentajakoulutuksen taso. Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille juniorivalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueejohtajille. Valmennuksen tutusmiskurssin suorittaneet voivat halutessaan jatkaa saman kauden aikana Futisvalmentajan startti- ja ikävaihekohtaisiin (5-7 -v. ja 8-11 -v.) koulutuksiin jotka korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

Tutustu ennen koulutukseen tuloa seuraaviin sivustoihin

Seuraohjelma /Jalkapallo elämänkouluna

Palloliiton valmennuslinjan lasten osuuteen

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon ja 
omatoimisen harjoittelun sivustoon

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus

Ilveksen linjauksena on että E-tason valmentajakoulutus on suoritettava ennen Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutukseen hakeutumista. Futisvalmentajan startti -koulutus ja ikävaihekohtaiset valmentajakoulutukset yhdessä korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus sisältää kaksi kokonaista koulutuspäivää (2 x LA tai SU) sekä yksi puolikas koulutuspäivä (arkipäivän ilta). Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen valmentaja:
- on tutustunut Palloliiton ja Ilveksen valmennuslinjoihin sekä ymmärtää kokonaisvaltaisen valmennuksen idean
- ymmärtää liikuntamäärien merkitykseen lapsen kasvussa ja kehityksessä
- saa keinoja innostaa pelaajia harjoittelemaan myös omalla ajalla
- on saanut valmiuksia suunnitella ja toteuttaa innostavia harjoituksia, joissa pelaajat ovat aktiivisia/liikkeessä vähintään 70% harjoitusajasta
- on saanut valmiuksia kannustavan, turvallisen ja rohkean ilmapiirin rakentamiseen
- antaa pelaajien kokeilla ja oivaltaa sekä antaa pelaajille vaikuttamisen mahdollisuuksia
- on saanut tietoa nykyaikaisesta oppimisen mallista ja keinoja rakentaa oppimista tukevia ympäristöjä
- tunnistaa omia mahdollisuuksiaan valmentajana kehittymiseen ja innostuu itsensä kehittämisestä

Futisvalmentajan startti -koulutukseen voidaan ottaa n. 25 valmentajaa mukaan. Koulutukseen valitaan mukaan. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin voidaan ottaa mukaan, niin valmentajia valitaan tehtävänkuvan, pitkäaikaisuuden seurassa ja koulutustarpeen perusteella. Ilveksen tavoitteena on järjestää kaksi prosessia vuosittain.

Voit koulutuksen yhteydessä tutustua seuraaviin sivustoihin;

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Omatoimisen harjoittelun ABC:hen

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon ja omatoimisen harjoittelun sivustoon

Voit ilmoittautua Futisvalmentajan startti -koulutukseen TÄSTÄ

FUTISVALMENTAJAN STARTTI -KOULUTUKSEN AIKATAULUT 2019

Päivityksen alla......

Paikat luennoille ja käytännön harjoituksille vahvistuvat myöhemmin. 

VALMENTAJAKOULUTUKSET 5 - 7 -vuotiaiden ja 8 - 11 -vuotiaiden valmentajille

E-tason valmentajakoulutus ja Futisvalmentajana startti -koulutus on suoritettava ennen ikävaihekohtaisiin valmentajakoulutuksiin hakeutumista. Ikävaihekohtaiset valmentajakoulutukset ja Futisvalmentajan startti -koulutus yhdessä korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

Sekä 5-7 -vuotiaiden että 8-11 -vuotiaiden valmentajakoulutukset sisältävat kaksi kokonaista koulutuspäivää (3 x LA tai SU). Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Koulutuksissa keskitytään ikävaihekohtaisiin painopisteisiin kokonaisvaltaisesti.

C-TASON VALMENTAJAKOULUTUS

Ilveksen valmentajat joilla on edellytykset siirtyä C-tason valmentajakoulutukseen on ohjattu Palloliiton järjestämään koulutukseen 2019.

 

JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS

Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutuksessa tutustutaan Ilveksen jalkapallotoimintaan sekä käydään läpi joukkueen toimintaan liittyvät käytännön asiat joukkueenjohtajan näkökulmasta. Joukkueenjohtajakoulutukseen suositellaan osallistuvan kaikki erityisesti uudet joukkueenjohtajat. 

Seuraavat joukkueenjohtajakoulutukset:

• ke 24.4.2019
• to 2.5.2019
• ma 13.5.2019

Ilves toimiston osoite on Rieväkatu 12

PELINOHJAAJAKOULUTUS

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää n. 2H.

Ilves Futis-Liigassa kaikissa Leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa  kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii Pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edelletys pelinohjaajalle.

Pelinohjaajakoulutukset 2019

• to 28.3. 18.00 – 20.00 Ilves toimisto

• ti 21.5. 18.00 – 20.00 Ilves toimisto

Pelinohjaakoulutuksen käyneet ja erotuomaritoiminnasta kiinnostuneet voivat hakeutua Tampereen piirin erotuomarikerhon järjestämään erotuiomarikoulutukseen 6-7.4.2019( 2004s ja vanhemmat)

      Erotuomarikerhon kurssi 6.-7.4.2019, lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä

EROTUOMARIKOULUTUS

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille. Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liiga toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen FL sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomaritoiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi.

Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella. 

Seuraava Tampereen piirin erotuomarikurssi  http://www.palloliitto.fi/tampere/erotuomarikoulutus/jalkapallon-erotuomarikoulutus/jalkapalloerotuomarin-peruskurssit