Ilves jalkapallo

Ilveksen jalkapallotoiminta muodostuu seuraavista toimintamuodoista:

1.   Futis-Liiga on kesäisin toimivaa kortteliliigatoimintaa 5–18-vuotiaille
      tytöille ja pojille. Lisäksi nuoremmille harrastajille on lapsi+vanhempi
      ryhmiä. Myös vanhemmille harrastajille tarjotaan liikuntaa
      kortteliliigatoiminnan harrastesarjoissa ja -toiminnoissa.

2.   Junioritoiminnan edustusjoukkueet ovat ympärivuotista
      tavoitteellisempaa ja kilpailullisempaa toimintaa 7–19-vuotiaille.

3.   Miesten edustusjoukkue Veikkausliigassa ja Ilves II miesten Kakkosessa
      Naisten edustusjoukkue Kansallisessa liigassa.

 

Yhteensä pelaajia Ilveksessä on yli 4000. Näiden 4000 ison ja pienen pelaajan harrastuksesta ja heidän perheidensä tarpeista on huolehtimassa toistakymmentä palkattua työntekijää sekä lisäksi valtaisa joukko pääosin pelaajien vanhemmista koostuvia vapaaehtoisia.

Ilveksen Futis-Liiga on ”kortteliliiga”-tyyppistä toimintaa lähikentillä. Tämä toiminta on käytännössä kaikilla tasoilla vapaaehtoistoimintaa. Kortteliliigatoiminnan tarkoituksena on tarjota tytöille ja pojille edullinen ja mielekäs harrastus, joka toimii paikallisesti lähellä pelaajien kotia ja perheitä. Seura tarjoaa tukea ja puitteet, jossa joukkue voi mielekkäästi toimia. Joukkueelle pyritään löytämään 2-3 valmentajaa ja joukkueenjohtaja, useimmiten pelaajien vanhemmista. Seura tarjoaa siis toiminnalle puitteet, mutta Futis-Liigan joukkueiden toiminta lepää pitkälti paikallisen yhteisön toiminnan varassa.

Futis on oivallinen lähiharrastusmuoto, joka parhaimmillaan tuo kaupunginosan lapset ja perheet kokoontumaan ja toimimaan yhdessä lähikentälle. Seuran tavoitteena on auttaa ja tukea paikallisen yhteisönne toimintaa resurssiemme puitteissa kaikin mahdollisin keinoin.