Futis-Liigan harrastetoiminnan uudistettu toimintamalli ikäluokissa C14 ja vanhemmat juniorit (11v11 pelimuoto)

Futis-Liigan harrastetoiminnassa joukkueet on muodostettu pelaajien ilmoittautumisten perusteella kuhunkin kaupunginosaan, mikäli ilmoittautuneiden pelaajien määrä on tämän mahdollistanut. Vanhemmissa ikäluokissa ilmoittautuneiden määrä kaupunginosittain on kuitenkin usein jäänyt niin pieneksi, että ikäluokittain on pyritty joukkueita yhdistämään alueen sisällä.

Kaudelle 2021 Futis-Liigan toimintamalli uudistuu C- ja B-ikäluokissa. Tällä kaudella muodostetaan alueelliset joukkueet kaikille neljälle (etelä, pohjoinen, itä ja länsi) Futis-Liigan alueelle seuraaviin ikäluokkiin: B17-16 pojat, B16-17 tytöt, C15-14 pojat ja C15-14 tytöt

Ilmoittautumiset/rekisteröitymiset toimintaan tehdään ikäluokittain alueelle (ei kaupunginosittain).

Joukkueiden toimintakausi kaudella on 2021 huhti-/toukokuu-lokakuu.

Alueellisten joukkueiden valmennuksesta vastaavat seuran aluevalmentajat (4 kpl) yhdessä vapaaehtoisvalmentajien kanssa.

Toimintaa koordinoi ja ohjaa Valtteri Kannosto
valtteri.kannosto@ilves.fi p. 040 415 4436

Etelä:             Henri Kruus
Itä:                Jan Kulokorpi
Länsi:             vahvistuu myöhemmin
Pohjoinen:      Valtteri Kannosto

Käytännön harjoitus- ja kilpailutoiminnan toteutuksesta vastaavat yhdessä aluevalmentajan kanssa joukkuevalmentajat siten että, aluevalmentaja osallistuu harjoitusten toteutukseen minimissään 1 kerran/1-2 viikkoa.

Alueellisille joukkueille määritellään harjoitusvuorot alueella sijaitsevilta tekonurmi-/ nurmikentiltä.
Harjoitukset joukkueilla kaksi kertaa viikossa, joista toinen viikkovuoro arkisin ma-to ja toinen viikonloppu pe tai su ilta. Tämä mahdollistaa riittävän määrän tekonurmi-/ nurmikenttä vuoroja käytettäväksi.

Kilpailutoimintaan tavoitteena saada mukaan yhteistyöseurojen joukkueita.

Kilpailutoiminta tapahtuu osin yksittäisinä otteluina arki-iltaisin ja osin kolmen joukkueen pienturnauksina viikonloppuisin.