Koulutukset

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia - ellei toisin mainita - Ilveksen valmentajille ja toimihenkilöille. Tälle sivulle päivitetään kevään aikana ilmoittautumislinkit valmentaja-, joukkueenjohtaja-, pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutuksiin.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täältä. Otamme yhteyttä sinuun. Kiitos avustasi, koulutamme ja avustamme kaikkiin tehtäviin.

Lisätietoja koulutuksista: markus.paananen(at)ilves.fi, 040-7376000

TERVETULOA KOULUTUKSEEN!           

VALMENTAJAKOULUTUKSET

Ilves järjestää Palloliiton E-, D- ja C-tason koulutukset seuran sisäisesti. Tietoa lisää alla. UEFA B ja sitä korkeammista valmentajakoulutuksista tietoa lisää Palloliiton Tampereen Piirin ja Palloliiton sivustoilta. Ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

 Tampereen Piiri                    Palloliitto


E-taso valmentajakoulutus

Alustavat päivät E-tason koulutuksiin 2018:

•ke 4.4.2018   klo 17-22 (seuran B juniorit, talvitoiminta/taitokoulu valmentajat, vanhat valmentajat)
•to 26.4.2018 klo 17-22
•ke 9.5.2018   klo 17-22
•Tarvittaessa to 31.5.2018 klo 17-22

Teoriaosuus pidetään Ilves toimistolla, kenttä vahvistetaan kutsukirjeessä noin viikkoa ennen koulutustapahtumaa.

Koulutuksessa käydään läpi palloliiton E-tason opetussisältö sekä Ilveksen painotukset E- ja F -junioreiden valmentamiseen. Koulutus sisältää kouluttajien malliharjoituksen, teorian ja koulutettavien malliharjoituksen. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet ja ulkoliikuntavarusteet (nappikset jos on). Tarkka aikataulu koulutuspaikkoineen lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutuksen alkua.

E-taso koulutus on ensimmäinen valmentajakoulutuksen taso. Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille junnuvalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueejohtajille. E -tason suorittaneet voivat halutessaan aloittaa Ilveksen toteuttaman seuran sisäisen D-tason koulutuksen.

E-tason ennakkotehtävät.

Tutustu ennen koulutukseen tuloa seuraaviin sivustoihin

Seuraohjelma /Jalkapallo elämänkouluna

Palloliiton valmennuslinjan lasten osuuteen

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon ja 
omatoimisen harjoittelun sivustoon

D-TASO

E-taso on suoritettava ennen D-tasolle siirtymistä. D-taso on yhteensä 45h kokonaisuus ja se toteutetaan prosessina viikonluppuisin ja iltaisin 3-5 tunnin jaksoissa. D -taso sisältää koulutuspäiviä ja etätehtäviä sekä tutorointia koulutuspäivien väleissä.

Valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssi sisältää lasten ja nuorten valmennuksen neljä perusosaa; taidon ja pelikäsityksen oppimiset, fyysisen harjoittelun perusteet ja peli-ilon ilmapiiri

D -tasolle voidaan ottaa n. 20 valmentajaa mukaan. Koulutukseen valitaan mukaan. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin voidaan ottaa mukaan, niin valmentajia valitaan tehtävänkuvan, pitkäaikaisuus seurassa ja koulutustarpeen perusteella. Seura järjestää kaksi prosessia vuosittain.

Voit koulutuksen yhteydessä tutustua seuraaviin sivustoihin;

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon

Lisätietoja Palloliiton valmennuskoulutuskaaviosta

http://www.palloliitto.fi/tampere/koulutus/valmennuskoulutus


JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS

Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutuksessa tutustutaan Ilveksen jalkapallotoimintaan sekä käydään läpi joukkueen toimintaan liittyvät käytännön asiat joukkueenjohtajan näkökulmasta. Joukkueenjohtajakoulutukseen suositellaan osallistuvan kaikki erityisesti uudet joukkueenjohtajat. 

Seuraavat joukkueenjohtajakoulutukset:

- ke 25.4.2018
- to 3.5.2018
- ma 14.5.2018

Kellon ajat ja paikat varmistetaan myöhemmin.

PELINOHJAAJAKOULUTUS

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää n. 2H.

Ilves Futis-Liigassa kaikissa Leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa  kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii Pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edelletys pelinohjaajalle.

Pelinohjaajakoulutukset 2018

•to 5.4.2018  (Seuran C-juniorit, Hyvää Seuraa hanketekijät)
•ti 8.5.2018

EROTUOMARIKOULUTUS

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille .Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liiga toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen FL sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomaritoiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi.


Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella. 

Seuraava Tampereen piirin erotuomarikurssi  http://www.palloliitto.fi/tampere/erotuomarikoulutus/jalkapallon-erotuomarikoulutus/jalkapalloerotuomarin-peruskurssit