Koulutukset

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia - ellei toisin mainita - Ilveksen valmentajille ja toimihenkilöille. Tältä sivulta löydät ilmoittautumislinkit valmentaja-, joukkueenjohtaja-, pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutuksiin.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täältä. Otamme yhteyttä sinuun. Kiitos avustasi, koulutamme ja avustamme kaikkiin tehtäviin.

Lisätietoja koulutuksista: markus.paananen(at)ilves.fi, 040-7376000

          

VALMENTAJAKOULUTUKSET

Ilves järjestää Palloliiton lasten- ja nuortenvaiheen valmentakoulutukset seuran sisäisesti. Koulutukset ovat kohdennettu kaikille Ilveksen ja Ilveksen yhteistyöseurojen valmentajille. Myös muista seuroista voidaan ottaa koulutuksiin valmentajia, jos koulutuksissa on tilaa. Jos olet kiinnostunut koulutuksista, ota rohkeasti yhteyttä. Tietoa lisää alla.

UEFA B ja sitä korkeammista valmentajakoulutuksista tietoa lisää Palloliiton sivustoilta TÄSTÄ

Ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

E-tason valmentajakoulutus (6h)

Alustavat päivät E-tason valmentajakoulutuksiin 2018, ilmoittaudu tästä:

Ke 9.5.2018 klo 17-22
To 17.5.2018 klo 17-22
• Tarvittaessa To 31.5.2018 klo 17-22

Teoriaosuus pidetään Ilveksen toimistolla (Rieväkatu 12), kenttä ja ohjelma vahvistetaan sähköpostitse kutsukirjeessä noin viikkoa ennen koulutustapahtumaa.

Koulutuksessa käydään läpi palloliiton E-tason opetussisältö sekä Ilveksen painotukset E- ja F -junioreiden valmentamiseen. Koulutus sisältää kouluttajien malliharjoituksen, teorian ja koulutettavien malliharjoituksen. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet ja ulkoliikuntavarusteet (nappikset jos on).

E-tason koulutus on ensimmäinen valmentajakoulutuksen taso. Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille juniorivalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueejohtajille. E-tason suorittaneet voivat halutessaan jatkaa saman kauden aikana Futisvalmentajan startti- ja ikävaihekohtaisiin (5-7 -v. ja 8-11 -v.) koulutuksiin jotka korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

E-tason ennakkotehtävät.

Tutustu ennen koulutukseen tuloa seuraaviin sivustoihin

Seuraohjelma /Jalkapallo elämänkouluna

Palloliiton valmennuslinjan lasten osuuteen

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon ja 
omatoimisen harjoittelun sivustoon

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus

Ilveksen linjauksena on että E-tason valmentajakoulutus on suoritettava ennen Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutukseen hakeutumista. Futisvalmentajan startti -koulutus ja ikävaihekohtaiset valmentajakoulutukset yhdessä korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus sisältää kaksi kokonaista koulutuspäivää (2 x LA tai SU) sekä yksi puolikas koulutuspäivä (arkipäivän ilta). Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen valmentaja:
- on tutustunut Palloliiton ja Ilveksen valmennuslinjoihin sekä ymmärtää kokonaisvaltaisen valmennuksen idean
- ymmärtää liikuntamäärien merkitykseen lapsen kasvussa ja kehityksessä
- saa keinoja innostaa pelaajia harjoittelemaan myös omalla ajalla
- on saanut valmiuksia suunnitella ja toteuttaa innostavia harjoituksia, joissa pelaajat ovat aktiivisia/liikkeessä vähintään 70% harjoitusajasta
- on saanut valmiuksia kannustavan, turvallisen ja rohkean ilmapiirin rakentamiseen
- antaa pelaajien kokeilla ja oivaltaa sekä antaa pelaajille vaikuttamisen mahdollisuuksia
- on saanut tietoa nykyaikaisesta oppimisen mallista ja keinoja rakentaa oppimista tukevia ympäristöjä
- tunnistaa omia mahdollisuuksiaan valmentajana kehittymiseen ja innostuu itsensä kehittämisestä

Futisvalmentajan startti -koulutukseen voidaan ottaa n. 25 valmentajaa mukaan. Koulutukseen valitaan mukaan. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin voidaan ottaa mukaan, niin valmentajia valitaan tehtävänkuvan, pitkäaikaisuuden seurassa ja koulutustarpeen perusteella. Ilveksen tavoitteena on järjestää kaksi prosessia vuosittain.

Voit koulutuksen yhteydessä tutustua seuraaviin sivustoihin;

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Omatoimisen harjoittelun ABC:hen

Sekä Ilveksen omiin valmentajan vinkit sivustoon ja omatoimisen harjoittelun sivustoon

Voit ilmoittautua Futisvalmentajan startti -koulutukseen TÄSTÄ

FUTISVALMENTAJAN STARTTI -KOULUTUKSEN AIKATAULUT 2018

SU 10.6. klo 09:00 - 19:00 luentoja ja käytännön harjoituksia

SU 1.7. klo 09:00 - 19:00 luentoja ja käytännön harjoituksia

TO 2.8. klo 16:45 - 21:30 luentoja ja käytännön harjoituksia

Paikat luennoille ja käytännön harjoituksille vahvistuvat myöhemmin. 

Futisvalmentajan startti -koulutuksen 2018 toinen prosessi aloitetaan marraskuussa 2018.

VALMENTAJAKOULUTUKSET 5 - 7 -vuotiaiden ja 8 - 11 -vuotiaiden valmentajille

E-tason valmentajakoulutus ja Futisvalmentajana startti -koulutus on suoritettava ennen ikävaihekohtaisiin valmentajakoulutuksiin hakeutumista. Ikävaihekohtaiset valmentajakoulutukset ja Futisvalmentajan startti -koulutus yhdessä korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen.

Sekä 5-7 -vuotiaiden että 8-11 -vuotiaiden valmentajakoulutukset sisältävat kaksi kokonaista koulutuspäivää (3 x LA tai SU). Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Koulutuksissa keskitytään ikävaihekohtaisiin painopisteisiin kokonaisvaltaisesti.

Koulutukset alkavat elokuussa 2018. Ilmoittaudu nyt siis E-tason valmentajakoulutukseen sekä Futisvalmentajan startti -koulutukseen, jolloin voit suoraan jatkaa elokuussa 2018 ikävaihekohtaisiin valmentajakoulutuksiin.

C-TASON VALMENTAJAKOULUTUS

Ilveksen valmentajat joilla on edellytykset siirtyä C-tason valmentajakoulutukseen on ohjattu Palloliiton järjestämään koulutukseen 2018.

 


JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS

Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutuksessa tutustutaan Ilveksen jalkapallotoimintaan sekä käydään läpi joukkueen toimintaan liittyvät käytännön asiat joukkueenjohtajan näkökulmasta. Joukkueenjohtajakoulutukseen suositellaan osallistuvan kaikki erityisesti uudet joukkueenjohtajat. 

Seuraavat joukkueenjohtajakoulutukset:

- ke 25.4.2018   peruttu 24.4.
- to 3.5.2018     klo 17.30 Ilves toimisto  ilmoittaudu tästä
- ma 14.5.2018  klo 17.30 Ilves toimisto  ilmoittaudu tästä

Ilves toimiston osoite on Rieväkatu 12

PELINOHJAAJAKOULUTUS

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää n. 2H.

Ilves Futis-Liigassa kaikissa Leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa  kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii Pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edelletys pelinohjaajalle.

Pelinohjaajakoulutukset 2018

•to 19.4.2018 klo 18-20  Ilmoittaudu tästä
•ti 8.5.2018 klo 18-20  ilmoittaudu tästä

EROTUOMARIKOULUTUS

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille. Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liiga toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen FL sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomaritoiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi.


Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella. 

Seuraava Tampereen piirin erotuomarikurssi  http://www.palloliitto.fi/tampere/erotuomarikoulutus/jalkapallon-erotuomarikoulutus/jalkapalloerotuomarin-peruskurssit