FUTIS - LIIGAN  VALMENTAJA- JA TOIMIHENKILÖKOULUTUKSET 

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia Futis-Liigan toimihenkilöille, valmentajille ja joukkueenjohtajille. Tältä sivulta löydät ilmoittautumislinkit valmentaja-, joukkueenjohtaja-, pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutuksiin.

Erilaiset vapaaehtoistoimenkuvat löydät täältä. Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi täältä. Otamme yhteyttä sinuun. Kiitos avustasi, koulutamme ja avustamme kaikkiin tehtäviin.

VALMENTAJAKOULUTUKSET

Ilves järjestää Palloliiton E- ja D -tason sekä UEFA C koulutukset seuran sisäisesti. Tietoa lisää alla. UEFA B ja sitä korkeammista valmentajakoulutuksista tietoa lisää Palloliiton Tampereen Piirin ja Palloliiton sivustoilta. Myös ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

Tampereen Piiri

Palloliitto

E-taso valmentajakoulutus

Seuraavat E -tason koulutukset:

KE 29.3.2017 klo 17:00-22:00, Ilves tsto, Rieväkatu 12 (malliharjoitus kentällä?)

TO 20.4.2017 klo 17:00-22:00, Ilves tsto, Rieväkatu 12 (malliharjoitus kentällä?)

TO 4.5.2017 klo 17:00-22:00, Ilves tsto, Rieväkatu 12 (malliharjoitus kentällä?)

Teoriaosuus pidetään Ilves toimistolla, kenttä vahvistetaan kutsukirjeessä noin viikkoa ennen koulutustapahtumaa.

Koulutuksessa käydään läpi palloliiton E-tason opetussisältö sekä Ilveksen painotukset E- ja F -junioreiden valmentamiseen. Koulutus sisältää kouluttajien malliharjoituksen, teorian ja koulutettavien malliharjoituksen. Mukaan tarvitset muistiinpanovälineet ja ulkoliikuntavarusteet (nappikset jos on). Tarkka aikataulu koulutuspaikkoineen lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutuksen alkua.

E-taso koulutus on ensimmäinen valmentajakoulutus taso. Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille junnuvalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueejohtajille. E -tason suorittaneet voivat halutessaan aloittaa Ilveksen toteuttaman seuran sisäisen D-tason koulutuksen.

E-tason ennakkotehtävät.

Tutustu ennen koulutukseen tuloa seuraaviin sivustoihin
Seuraohjelma /Jalkapallo elämänkouluna

Palloliiton valmennuslinjan lasten osuuteen

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Omatoimisen harjoittelun ABC:hen

Sekä Ilveksen omiin 
valmentajan vinkit sivustoon ja omatoimisen harjoittelun sivustoon

Ilmoittaudu mukaan E-taso valmentajakoulutukseen -

D-TASO

E-taso on suoritettava ennen D-tasolle siirtymistä. D-taso on yhteensä 45h kokonaisuus ja se toteutetaan prosessina viikonluppuisin ja iltaisin 3-5 tunnin jaksoissa. D -taso sisältää koulutuspäiviä ja etätehtäviä sekä tutorointia koulutuspäivien väleissä.

Valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssi sisältää lasten ja nuorten valmennuksen neljä perusosaa; taidon ja pelikäsityksen oppimiset, fyysisen harjoittelun perusteet ja peli-ilon ilmapiiri

D -tasolle voidaan ottaa n. 20 valmentajaa mukaan. Koulutukseen valitaan mukaan. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin voidaan ottaa mukaan, niin valmentajia valitaan tehtävänkuvan, pitkäaikaisuus seurassa ja koulutustarpeen perusteella. Seura järjestää kaksi prosessia vuosittain.

Voit koulutuksen yhteydessä tutustua seuraaviin sivustoihin;

Palloliiton omatoimisen harjoittelun Playbook-työkaluun

Omatoimisen harjoittelun ABC:hen

Sekä Ilveksen omiin 
valmentajan vinkit sivustoon ja omatoimisen harjoittelun sivustoon

Lisätietoja Palloliiton valmennuskoulutuskaaviosta
http://www.palloliitto.fi/tampere/koulutus/valmennuskoulutus

Voit ilmoittautua D-tason koulutukseen TÄSTÄ

D-TASON VALMENTAJAKOULUTUKSEN AIKATAULUT 2017

LA 11.3. klo 08:30 - 17:00 teoria ja malliharjoitus (maalivahdin harjoittelu)

LA x.x. klo 08:30 - 17:00 Vuores; teoria ja malliharjoitus (fyysinen harjoittelu)

TO x.x. klo 16:30 - 20:30 Vuores; koulutettavien tutorointi (fyysinen harjoittelu) 

LA 1.4. klo 08:30 - 17:00 teoria ja malliharjoitus (taidon opettaminen)  

TO 5.4. klo 16:30 - 20:30 Vuores; koulutettavien tutorointi (taidon opettaminen)

LA 6.5. klo 08:30 - 17:00 teoria ja malliharjoitus (pelikäsityksen opettaminen)

TO 11.5. klo 16:30 - 20:30 koulutettavien tutorointi (pelikäsityksen opettaminen)

? x.x. teoria ja malliharjoitus (futsalin perusteet)

Koulutukseen valitut saavat erillisen kutsun sähköpostiin koko koulutuksesta sekä n. viikkoa ennen tapahtumaa tarkemman tiedon. Paikat tarkentuvat pian.

D-tason toinen valmentajakoulutuksen prosessi aloitetaan elo-syyskuussa 2017.

C-TASO

Ilves järjestää Palloliiton C-tason valmentajakoulutuksen ensimmäistä kertaa 2017. Alla on alustavat päivämäärät.

PE 24.3. - LA 25.3.2017 (pe n. klo 16:30 – 21:00 ja la n. klo 09:00 – 15:00) Johtaminen

LA 22.4.2017 (n. klo 09:00 – 17:00) Hyökkääminen

LA 13.5.2017 (n. klo 09:00 – 17:00) Puolustaminen

Valmentajien tutoroinnit organisoidaan erikseen. Tutoroinnit tehdään pienryhmissä ja valmentajien omissa valmennusympäristöissä.

JOUKKUEENJOHTAJAKOULUTUS
Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutus on tarkoitettu kaikille joukkueen taustatoiminnasta kiinnostuneille. Kurssilla käydään läpi Futis-Liigan toimintatavat ja joukkueenjohtajan tehtävät sekä kuuluisat "paperihommat".

Koulutusajankohdat päivitetään sivuille alkukevään 2017 aikana.


PELINOHJAAJAKOULUTUS

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää n. 2H.

Seura nimeää itse omiin leikkimaailman joukkueidensa otteluihin pelinohjaajat, piiri ei näitä asettele.Ilves Futis-Liigassa kaikissa leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa  kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edelletys pelinohjaajalle.

Seuraava kurssi ti 28.3 klo 18-20 ilves toimistolla, rieväkatu 12

ilmoittautuminen täältä


EROTUOMARIKOULUTUS

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille .Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liiga toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen FL sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomari toiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi. Kursille ilmoittaudutaan samalla lomakkeella kuin pelinohjaajakurssille. Löydät lomakkeen täältä

Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin
kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella. 

Seuraava Tampereen piirin erotuomarikurssi  http://www.palloliitto.fi/tampere/erotuomarikoulutus/jalkapallon-erotuomarikoulutus/jalkapalloerotuomarin-peruskurssit